over mij

Klaziena van der Meulen

Hi!

Ik ben Klaziena.

In 2000 afgestudeerd als kraamverzorgende. In 2013 ben ik afgestudeerd als coach met paarden en sinds 2014 een gecertificeerd  HypnoBirthing docent.

Ik woon samen met mijn lieve gezin,  man Eelco en onze dochters Wende en Elke in het landelijke dorpje De Tike, wat ligt aan de rand van Drachten. We vinden het heerlijk op het platte land te wonen samen met onze paarden, hond, kat, kippen en al het andere grut wat erbij hoort. Het meer de Leijen wat nagenoeg bij ons huis ligt geeft een extra dimensie aan het wonen hier. Als het warm is pakken we ons bootje om een verfrissende duik te nemen in het water en in de winter nemen we de schaatsen mee om even fijn een stukje te schaatsen. In de zomer trekken we er graag op uit met ons campertje. We zoeken naar bijzondere plekjes waar onze kinderen zich ontpoppen tot ware scharrelkinderen en boomklevers.

Hoe ik ben, typeert mij in alles wat ik doe. Ik ben nuchter, down to earth om zo maar te zeggen. Mijn manier van coachen en lesgeven is alles behalve “zweverig”. Ik geloof in de kracht van de natuur maar sta graag met beide benen op de grond 

This is the day we've been waiting for

Hoe ik hier ben gekomen...

In 2013 ben ik voor het eerst zelf moeder geworden. Ik had jaren gewerkt als kraamverzorgende en de onzekerheid over geboorte geven zorgde voor spanning. In mijn zoektocht over ontspannen bevallen kwam ik de cursus HypnoBirthing tegen. Deze cursus heeft mijn kijk op geboorte geven maar eigenlijk over alles in mijn leven volledig veranderd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de geboortes van mijn meiden heb mogen benaderen en beleven als een feest. Ook de geboortes van twee van onze dochters die ik in mijn hart draag waren bijzonder en maken het verdriet dragelijker. 

I feel confident, I feel safe, I feel secure

Mijn grootste leerschool

Na de geboorte van Wende moest ik wennen aan het ouderschap. Ik was gewend altijd mijn eigen gang te kunnen gaan. Mijn pioniersgeest stond nooit stil en hier hoefde ik nooit tijd voor in te ruimen. Wende was zoals baby’s zijn erg aanhankelijk. Ze stond erop dat ik mama was. Niet een beetje nee… helemaal! Na de geboorte van haar moest ik echt in mijn rol groeien. Het ging met vallen en opstaan tot ik mij kon overgeven aan haar behoeftes. Ik heb veel studies en cursussen gedaan in de tijd dat onze meiden er nog niet waren. Maar de grootste leerschool zijn met grote dankbaarheid onze kinderen. Dit gun ik iedere ouder.

Liefs,

Klaziena