Mini-cursus bevallen in je kracht

Door de maatregelen rondom het corona virus is het momenteel niet mogelijk een mini cursus in groepsverband te organiseren. Wel kun je opgeven voor een privé cursus, live aan huis. Informeer naar de mogelijkheden

Misschien hebben je geen tijd voor veel cursus momenten of genoeg aan een moment. Misschien ben je al te ver in je zwangerschap voor een complete cursus of wil je wel de informatie maar niet de diepgang van een volledige cursus.

Deze mini cursus Hypnobirthing is een zeer uitgebreide cursus, waarbij de focus ligt op een ontspannen bevalling. Je leert onder andere:

 • Werking van jou geboortelijf
 • Hoe je de angst spanning pijn cirkel kunt doorbreken
 • Wat spanning versus ontspanning met je geboortelijf doet
 • Ademhalingstechnieken
 • Geboorteplan voorbereiden
 • Vertrouwen hebben/krijgen in je eigen lichaam.
 • Bewuste keuzes te maken om de regie te houden over jullie geboorte
 • Massage technieken voor extra ontspanning
 • Gebruik beval bal
 • Rebozo massage
 • informatie over je bekken uit de spinning babies

Het is nuchter, praktisch en vol informatie om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op die magische dag. Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen die je meekrijgt.

Ochtend programma: 

We starten om 09.45 met de kennismaking. Daarna vertel ik over hoe je geboortelijf werkt, welke spiergroepen samenwerken tijdens weeën en wat het effect van hormonen, spanning versus ontspanning en je mentale stuk hierop is. We kijken naar een mooie geboortefilm wat je helpt overtuigt te raken dat een bevalling echt heel mooi kan zijn.

De hele ochtend staat in het teken van kennis opdoen over je geboortelijf en welke invloeden je hierop kunt uitoefenen om de bevalling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We bespreken jullie geboortewensen en ik vertel je alles over de keuzes die je hebt rondom je bevalling en hoe je deze keuzes kunt maken. Ook bespreken we waarmee je partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling. We sluiten de ochtend af met een fijne ontspanningsoefening.

Middag programma:

Na een heerlijk verzorgde lunch gaan we s’middags op een praktische manier aan de slag met ontspannings-en ademhalingsoefeningen. We oefenen de ademhalingstechnieken verschillende houdingen tijdens de openingsfase op de grond maar ook op de geboortebal. De partners komen in actie door te leren hoe ze tijdens de weeën jou kunnen ondersteunen met rebozo massage en een heerlijke Light Touch massage. Daarna volgt nog uitleg over de laatste fase van de bevalling het gouden uur de borstvoeding en de eerste periode met jullie kindje.
De gehele dag wordt er afgewisseld met theorie praktijk en beeldmateriaal. De dag is zeer gevarieerd en vliegt voorbij! We ronden om pm 15.15 af.

De Kosten:

De groepscursus kost € 179,- en wordt in sommige gevallen (deels) vergoed door je zorgverzekeraar.

Het is ook mogelijk deze cursus privé te volgen. De privé cursus duurt dan 3 uur en vindt plaats bij jullie thuis. kosten € 179.- ( excl reiskosten á 0.19 ct per km )

Let op: Deze cursus is zeer informatief maar vervangt niet de intensieve cursus Hypnobirthing.

Onderstaand de geplande datums:

Datums 2020

2 mei van 09.45 tot pm 15.15                 6 plek vrij

Er is plek voor max. 6 stellen. 

Via onderstaand formulier kun je je direct aanmelden.

[contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /]

Wanneer je je aanmeldt voor een cursus ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.