Mini-cursus hypnobirthing

Een korte cursus: Bevallen in je kracht

Door de maatregelen rondom het corona virus is het momenteel niet mogelijk een mini cursus in groepsverband te organiseren. Wel kun je opgeven voor een privé cursus, live aan huis. Informeer naar de mogelijkheden.

Misschien hebben je geen tijd voor veel cursus momenten of genoeg aan een moment. Misschien ben je al te ver in je zwangerschap voor een complete cursus of wil je wel de informatie maar niet de diepgang van een volledige cursus.

Deze mini cursus Hypnobirthing is een zeer uitgebreide cursus, waarbij de focus ligt op een ontspannen bevalling.

Wat je leert

Het is nuchter, praktisch en vol informatie om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op die magische dag. Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen die je meekrijgt.

It's not pain. It's power.

Praktische informatie

Ochtendprogramma

We starten om 09.45 met de kennismaking. Daarna vertel ik over hoe je geboortelijf werkt, welke spiergroepen samenwerken tijdens weeën en wat het effect van hormonen, spanning versus ontspanning en je mentale stuk hierop is. We kijken naar een mooie geboortefilm wat je helpt overtuigt te raken dat een bevalling echt heel mooi kan zijn.

De hele ochtend staat in het teken van kennis opdoen over je geboortelijf en welke invloeden je hierop kunt uitoefenen om de bevalling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We bespreken jullie geboortewensen en ik vertel je alles over de keuzes die je hebt rondom je bevalling en hoe je deze keuzes kunt maken. 

Ook bespreken we waarmee je partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling. We sluiten de ochtend af met een fijne ontspanningsoefening.

Middagprogramma

Na een heerlijk verzorgde lunch gaan we s’middags op een praktische manier aan de slag met ontspannings-en ademhalingsoefeningen. We oefenen de ademhalingstechnieken verschillende houdingen tijdens de openingsfase op de grond maar ook op de geboortebal.  De partners komen in actie door te leren hoe ze tijdens de weeën jou kunnen ondersteunen met rebozo massage en een heerlijke Light Touch massage. Daarna volgt nog uitleg over de laatste fase van de bevalling, het gouden uur voor de borstvoeding en de eerste periode met jullie kindje. De gehele dag wordt er afgewisseld met theorie praktijk en beeldmateriaal. De dag is zeer gevarieerd en vliegt voorbij!  We ronden om ongeveer 15:15 uur af.

Cursus data 2021

N.T.B.

Investering groepscursus

€ 179,- per stel

Deze cursus wordt in sommige gevallen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Het is ook mogelijk deze cursus privé te volgen. De privé cursus duurt dan 3 uur en vindt plaats bij jullie thuis. De kosten hiervoor bedragen € 179,- (exclusief reiskosten á € 0,19 per km).

Let op: Deze cursus is zeer informatief maar vervangt niet de intensieve cursus Hypnobirthing.

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.