Cursus Hypnobirthing

Leer alles over bevallen op een ontspannen manier

Ben je op zoek naar een cursus die je alles leert over hoe je op een ontspannen manier kunt bevallen?

Dan zit je bij Hypnobirthing Friesland helemaal goed!


Hier vind je  namelijk alle informatie over de volledige cursus Hypnobirthing The Mongan Method. Maar dan wel in een eigentijds jasje! Omdat het Amerikaanse concept mijns inziens niet helemaal aansluit op de Nederlandse geboortezorg heb ik het programma verbreed zodat je er zowel bij een thuis bevalling of een ziekenhuis bevalling goed mee uit de voeten kunt.

Door mijn achtergrond als kraamverzorgende krijg je bij Hypnobirthing Friesland eerlijke informatie over de geboortezorg. Tijdens de cursus krijg je praktische kennis en handvaten en leer je ontspanningstechnieken. De combinatie van ontspannings en ademhalingstechnieken, theorie en praktische tools zijn er om jou en je (geboorte)partner voor te bereiden op een makkelijke(re) geboorte!

De cursus biedt oneindig veel informatie over de periode van zwanger zijn de bevalling maar ook de periode daarna. 

Don’t just wish for a great birth, prepare for one

- Marie Mongan -

Waarom Hypnobirthing?

Omdat ontspanning “de sleutel” is voor een rustige en kalme bevalling leer je hoe je door middel van ademhaling, visualisaties, affirmaties, ontspanning en zelfhypnose zo relaxt mogelijk kunt zijn.  

Zelfhypnose klinkt misschien spannend maar hier is niets spannends aan. Je doet het vanuit jezelf vaker dan je denk. Onder andere wanneer je op gaat in een mooie film of een mooi boek. Het heeft niets met entertainment  hypnose en ook niets met therapie hypnose te maken. Het is een hele diepe ontspanning waar je jezelf in brengt en kan per keer variëren. 

Soms hou je het licht en luchtig en een andere keer ga je dieper. Je stuurt de diepte van je ontspanning helemaal zelf. Vergelijkbaar met meditatie en mindfulness.

Hypnobirthing Friesland

Hoe werkt Hypnobirthing?

Tijdens de lessen oefenen we met positieve suggesties over de bevalling. Doordat je diep ontspannen bent zetten deze suggesties zich vast in het onbewustzijn. Je geest wordt ervan overtuigt dat een geboorte kalm, zacht en comfortabel is.  Door deze positieve benadering ga je op een positieve manier over de geboorte denken en naar de geboorte kijken. Het meest belangrijke effect hiervan is dat je lichaam op je geest reageert en hierdoor optimaal kan ontspannen. Een ontspannen lijf kan makkelijker openen waardoor je vaak minder ongemak ervaart en je lijf zich makkelijker opent voor de geboorte van je kindje.

Deze oefeningen en de  positieve benadering voor geboorte geven is het grote verschil met andere zwangerschap cursussen.

Lesinhoud

Cursus data 2022

SEPTEMBER
8, 13, 22, 27 September (VOl)

SEPTEMBER/OKTOBER
29 September 6, 13, 20 Oktober (VOL!)

NOVEMBER/DECEMBER
17, 24, November 1, 6 December (VOL)Cursus data 2023


JANUARI
5,12,19 en 31 Januari ( VOl)

MAART
9,16,23 en 30 Maart ( VOL)

APRIL
6,13,20 en 27 April  ( 1 plek vrij)

MEI/JUNI
25  Mei en 1,8 en 15 Juni ( 2 plek vrij) 

JULI
6,13,18 en 25 Juli ( 3 plek vrij)

 

 

SEPTEMBER
7,14,21 en 28 September ( 4 plek vrij)

OKTOBER
5,10,19 en 26 Oktober ( 5 plek vrij)

NOVEMBER
2,7,13 en 26 November ( 5 plek vrij)

NOVEMBER/DECEMBER
30 Nov, 7,14 en 21 December ( 5 plek vrij)

Wanneer start je?

Het is fijn te starten met een zwangerschapscursus als jij je daar klaar voor voelt.  Je kunt op elk moment in je zwangerschap met Hypnobirthing beginnen. Eerder in de zwangerschap is handig, want dan heb je de tijd je alles eigen te maken. Maar juist ook in je laatste trimester kun je nog alles gaan toepassen voor een mooie geboorte.

Met wie?

Je volgt de cursus met je (geboorte)-partner. Dat kan zijn:  Je man of vrouw, maar ook je moeder, doula, zus of vriendin. Ook kun je de cursus alleen volgen als je situatie anders is.
Er zijn altijd maximaal 5 stellen, zodat er voor iedereen genoeg rust & ruimte is voor fijne deelname.  Wil je liever privé? Ook dat is een mogelijkheid, dan kom ik bij je thuis.

Waar en wanneer?

Huisartsenpraktijk ’t Betterskip,
E.M. Beimastrjitte 69
9261 VH
 Eastermar.

Van 19. 00 tot 21:30 uur, soms met uitloop tot 22.00 uur.

I am strong, powerful and in control !

Dit krijg je...

De groepscursus wordt verdeeld over 4 bijeenkomsten van ieder 2.5 á 3 uur. Daarbij zit tevens inbegrepen:

Investering groepscursus

€ 299 ,- per stel

Incl. Partner, Doula of andere geboortepartner.

Deze cursus liever privé?

Het is ook mogelijk deze cursus privé te volgen. De privé cursus duurt 3 keer 2.5 uur en vindt plaats bij jullie thuis. 

De kosten hiervoor bedragen €459,- (exclusief reiskosten á € 0,25 per km).

KNOV

De KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, de beroepsvereniging voor verloskundigen) is bekend met hypnose als een middel om angst en spanning en daarmee pijn tijdens het geboorteproces te verminderen. Dit heeft meerdere voordelen: de geboorte verloopt vaak sneller en met minder complicaties. De moeder voelt zich goed en er is door Hypnobirthing een actieve rol weggelegd voor de eventuele geboortepartner.
Bewezen effectief

De cursus is al twintig jaar succesvol in de Verenigde Staten en is aan een universele opmars bezig. Anno 2009 zijn er meer dan 1000 docenten actief in 27 landen. Ik vind het fijn dat ik de cursus in Friesland en omgeving kan aanbieden, omdat het moeders en hun partner enorm kan helpen om zich zeker van zichzelf te voelen en om van de geboorte van hun kindje een heel bijzondere gebeurtenis te maken. Een mooie herinnering. Een ‘zachte geboorte’ is voor moeder, vader en baby een geweldige start als gezin.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten voor zwangerschapsbegeleiding. Ik ben gediplomeerd kraamverzorgende, zwangerschapsdocent en in bezit van het certificaat HypnoBirthing-The Mongan Method. Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68403828 en ben aangesloten bij de Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te kijken of je voor vergoeding in aanmerking komt en welke voorwaarden er gelden.

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.