Bevalbad huren

Ontspannen bevallen in bad

Een bevalbad is een goede aanvulling om je extra te kunnen ontspannen tijdens de geboorte. Ik verhuur deze voor een periode van 5 weken van de 37e week t/m de 42e week.
Het eerst volgende bad is per direct beschikbaar!!!

Hypnobirthing Friesland beschikt over 2 bevalbaden. Het zijn allebei de Birthpool in a box eco regular. De zogenaamde 2 persoonsbaden. De kosten van het bad incl. persoonlijke hoes zijn € 129,- per huur periode. Mocht je het bad voor een kortere tussenliggende periode willen huren dan is dat mogelijk. Je huurt dan voor gereduceerd tarief.

Inbegrepen

(Indien je geen gebruik hebt gemaakt van het bad krijg je bij inlevering van de persoonlijke hoes € 39,- retour).

Levering

Je kunt het bad afhalen in De Tike maar het is ook mogelijk het bad te versturen.

De kosten hiervoor bedragen € 14,90 (retour kosten á € 14,90 zijn voor eigen rekening). Er wordt bij een verzending wel € 100,- borg in rekening gebracht. Je ontvangt deze retour wanneer ik het bad in goede orde retour ontvangen heb.

 

 

Voordelen van een badbevalling

Voordelen voor jezelf

  • Warm water werkt vaak ontspannend.
  • Hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt.
    Daardoor verloopt de ontsluiting sneller.
  • In het water kun je erg makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar dan buiten het water.
  • Meestal gaat een waterbevalling wat geleidelijker, waardoor je perineum (is het stukje huid tussen vagina en anus) ook geleidelijk oprekt. Het warme water zorgt er verder voor dat je perineum wat soepeler wordt omdat de doorbloeding beter is.
  • Ook als de uiteindelijke geboorte niet in het bad plaatsvindt, zorgt het bad voor ontspanning.

Voordelen voor je kindje

  • Voor je kindje is de overgang van de baarmoeder via het water naar de buitenwereld een rustigere overgang. Hierdoor zijn de kinderen als ze geboren worden over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs nauwelijks of niet. Ze gaan van warm vruchtwater (37°C) naar warm badwater (37°C).
  • De eerste prikkels zoals kou, aanraking, geluid en licht ervaren ze een stuk minder heftig als de eerste prikkels na een bevalling op het “droge”.
  • Over het algemeen zijn kinderen die in water geboren worden meer alert en helder, waardoor ze ook beter willen drinken. Hierdoor blijven de temperatuur en suikers mooier op peil.

Het gebruik van een bevallingsbad tijdens de bevalling kan zowel thuis als in het ziekenhuis (informeer wel van te voren bij het desbetreffende ziekenhuis naar de mogelijkheden).

Investering

€ 129.- all in

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.