1-daagse cursus

Bevallen in je kracht

Misschien hebben je geen tijd voor veel cursus momenten of ben je al te ver in je zwangerschap voor een volledig cursus. Dan is deze eendaagse cursus perfect voor jou!

Deze 1-daagse cursus Hypnobirthing is een zeer uitgebreide cursus, waarbij de focus ligt op een ontspannen bevalling.

Hoewel de 1 daagse cursus niet de volledige cursus kan vervangen is het een absolute aanrader als je volledig geïnformeerd de geboorte van je kindje wilt voorbereiden. De hele dag wordt je samen met mede zwangeren onder gedompelt in alle informatie die jij nodig hebt om je volledig in vertrouwen voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Geen vraag zal ongesteld blijven. Je krijgt na de cursus de mogelijkheid deel te nemen aan de groepsapp waar je ook achteraf nog terecht kunt voor vragen, ontvangen en delen van informatie. 

Wat je leert

De cursus is nuchter, praktisch en vol informatie om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op die magische dag. Thuis ga je aan de slag met het werkboek en de oefeningen die je meekrijgt.

Hypnobirthing Friesland

It's not pain, it's power.

Praktische informatie

Ochtend programma

We starten om 09.30 met de kennismaking. Daarna vertel ik over hoe je geboortelijf werkt, welke spiergroepen samenwerken tijdens weeën en wat het effect van hormonen, spanning versus ontspanning en je mentale stuk hierop is. We kijken naar een mooie geboortefilm wat je helpt overtuigt te raken dat een bevalling echt heel mooi kan zijn.

De hele ochtend staat in het teken van kennis opdoen over je geboortelijf en welke invloeden je hierop kunt uitoefenen om de bevalling zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We bespreken jullie geboortewensen en ik vertel je alles over de keuzes die je hebt rondom je bevalling en hoe je deze keuzes kunt maken. 

Ook bespreken we waarmee je partner je kan ondersteunen tijdens de bevalling. We sluiten de ochtend af met een fijne ontspanningsoefening.

Middag programma

Na een heerlijk verzorgde lunch gaan we s’middags op een praktische manier aan de slag met ontspannings-en ademhalingsoefeningen. We oefenen de ademhalingstechnieken verschillende houdingen tijdens de openingsfase op de grond maar ook op de geboortebal. 

De partners komen in actie door te leren hoe ze tijdens de weeën jou kunnen ondersteunen met rebozo massage en een heerlijke Light Touch massage. Daarna volgt nog uitleg over de laatste fase van de bevalling en het gouden uur.

De gehele dag wordt er afgewisseld met theorie praktijk en beeldmateriaal. De dag is zeer gevarieerd en vliegt voorbij! 

We ronden om ongeveer 16.00 uur af.

Cursus data 2023

 

APRIL
Zaterdag 8 April ( 1 plek vrij ) 


Zaterdag 17 Juni ( 3 plek vrij)

 

Ter kennisgeving… De cursus wordt georganiseerd bij een minimale deelname van 2 stellen. Er is in totaal plek voor 3 stellen. 
Indien er te weinig aanmeldingen zijn zal er een passende oplossing geboden worden

 

  

Investering

€ 259,- per stel

Deze cursus wordt in sommige gevallen (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Het is ook mogelijk deze cursus privé te volgen. De privé cursus duurt 2 keer 2,5 uur en vindt plaats bij jullie thuis. 

De kosten hiervoor bedragen €329,- (exclusief reiskosten á € 0,25 per km).

Neem contact op

* De gegevens die u aan Hypnobirthing Friesland verstrekt worden vertrouwelijk behandeld. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt.