Reviews

hypnobirthing friesland

Klaziena heeft ons geleerd om met vertrouwen de bevalling in te gaan. Het totaal plaatje was super van de filmpjes tot de meditaties en heldere duidelijke uitleg. Ik vond de cursus zeer compleet en voelde me zo goed voorbereid als maar kon. We hebben heel veel gehad aan de map die we mee kregen en hebben regelmatig de meditaties/affirmaties daaruit gedaan. Ik zou de cursus bij iedereen aanraden. 

…………….

Mijn partner heeft veel gehad aan de cursus. Met name welke rol hij kan spelen en hele praktische handvaten. Hij was een ware steun tijdens de bevalling.
De cursus gaat over een normale bevalling. Nu is dit meestal ook zo en is het een gezonde gedachte hier van uit te gaan, maar helaas verloopt niet elke bevalling vlekkeloos. Als verloskundige had ik een beetje moeite met de aannames die hierin werden gemaakt. Klaziena kon gelukkig verder kijken dan het script van HypnoBirthing en dacht heel erg met je mee. Ik zou de cursus anderen willen aanraden Met name wanneer de partner ook een rol wil en durft te spelen in het spel van een samen een kind krijgen. De meerwaarde van de cursus vonden wij dat je als stel je heel goed voorbereid op de bevalling en van elkaar weet wat je het liefste zou willen en hoe dit te bereiken, waar je tegenop kijkt en wat elkaars verwachtingen zijn. Daarnaast durft Klaziena hier en daar script los te laten en te vertellen op basis van haar eigen ervaringen en dat van anderen. En past de cursus aan op de mensen die ze voor zich heeft, waardoor HypnoBirthing ook geschikt is voor mensen die moeite hebben met het ‘zweverige’ aspect.
…………….
Door de hypnobirthing cursus keken we minder op tegen de bevalling. De rugmassage was voor ons het nuttigst. Verder was het onder controle houden van de ademhaling goed te doen. Ook hadden we het idee dat, ook al verliep het anders dan gepland, we goed met de situatie om konden gaan. De partner heeft echt actief een bijdrage kunnen leveren. Stimuleren om goed te blijven ademen, de rugmassage en emotionele ondersteuning. Het is ons duidelijk geworden dat je niet automatisch hoeft te voldoen aan alle regeltjes en procedures van de zorgverlening. In overleg is er veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Wel moet je dan zelf goed op de hoogte zijn van de deze mogelijkheden.
Met betrekking tot het ouderschap vonden we het fijn de bewustwording van het feit dat je (ongeboren) kind al veel meer meekrijgt van je eigen doen en laten dan je in eerste instantie zou denken. We zijn blij dat we deze cursus gedaan hebben bij Klaziena. We vonden Klaziena een fijne docente. Kortom, nogmaals bedankt Klaziena.

………………………….

Cursus HypnoBirthing
Een helende geboorte

Ons kindje heb ik volledig natuurlijk en op eigen kracht, in ons eigen huis, in de handen van mijn eigen man geboren laten worden. Een ervaring die ik zonder HypnoBirthing nooit zou hebben gehad. Het was voor mij een helende geboorte. Ik begin mijn moederschap dit keer vol vertrouwen met de wetenschap dat ik meer in mijn leven kan sturen dan dat ik dacht.

Coachings ervaring met Kyra!

Ik heb je verslag ontvangen en gelezen hoor! mijn complimenten voor datgene wat jij opmerkt bij mensen en hoe je het kan verwoorden

Enne en Marleen

Door de cursus heb ik de eerste bevalling een plekje kunnen geven en had ik het gevoel dat ik tijdens de tweede bevalling meer de controle had waardoor ik rustiger bleef. Daarnaast zijn mijn man en ik dichter bij elkaar gekomen en zijn we beter op elkaar ingespeeld. Dit werkt na de bevalling nog door.

Mijn man en ik zijn erg blij dat we de privécursus hebben gedaan en zouden deze zeker aanraden.

……………

De affirmaties, ademhalingstechnieken en andere technieken (regenboog en letters kijken) hebben mij super geholpen. Je hebt ons op een hele andere manier naar een bevalling leren kijken. En je hebt ons geleerd hoe het eigenlijk hoort te gaan, zonder al die snelle en medische zaken van tegenwoordig. Dat heeft gemaakt dat wij op een relaxte manier konden bevallen, zonder angst, spanning en tegenzin. Ik keek er naar uit en heb super hand vaten gekregen om deze bevalling te ervaren.

Heel erg bedankt daarvoor.

………….

We hebben een wolk van een dochter en kijken heel tevreden terug op de bevalling en willen je bedanken voor de begeleiding. Het heeft me zeker geholpen in de beleving van deze bevalling. Wat een mooie belevenis.…………

We hebben geleerd op ons lichaam te vertrouwen. Mijn man bleef rustig en positief en ik kon goed naar mijn lichaam luisteren. Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf zowel tijdens de bevalling als tijdens het ouderschap nu. Ik kan iedereen de cursus aanraden.